Opleidingen

 

 

Duur: Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden

Kosten: In overleg

 

“De opleidingen zijn bedoeld voor een ieder die in de geitenhouderij werkzaam wilt zijn of een interesse heeft om hier in de toekomst mee aan de slag te gaan.”

 

Inhoud

De focus binnen de opleidingen ligt op toekomstgericht werken en vernieuwend ondernemen. Je leert hoe je doeltreffende verbeteringen kunt doorvoeren in je eigen bedrijf of bij je werkgever. Tijdens deze opleiding richten we ons op de dagelijkse bedrijfsvoering van een geitenhouderij. Experts vanuit het bedrijfsleven brengen je vakkennis naar een hoger niveau. De meeste bedrijfsplannen worden ook daadwerkelijk uitgevoerd tijdens of na de opleiding.

 

Een deel van de thema’s wordt op onze geitenhouderij behandeld. Daardoor zijn we goed in staat theorie en praktijk te combineren. Ook is er aandacht voor de vaktechnische cijfers van een geitenhouderij.  Je leert de cijfers te beoordelen en in perspectief te plaatsen. Hierdoor krijg je meer gevoel bij cijfers rondom melken, voeding, jongvee opfok en diergezondheid. Zo ben je beter in staat om de dagelijkse gang van zaken op een geitenhouderij te beoordelen, uitvoeren en begeleiden.

Binnen Geiten Melk Maasdriel is er de mogelijkheid om opgeleid te worden. Wij verzorgen diverse begeleiding op het gebied van:

– Lammeren verzorgen

– Dier verzorging

– Melken

– Dagelijkse bedrijfsvoering

Wij leiden mensen op om uiteindelijk de mogelijkheid te hebben om gedetacheerd te worden naar andere veehouderijen.

 

 

Doel

Ontwikkelingen op een geitenhouderij staan nooit stil. Er is altijd regelgeving van buitenaf die de geitenhouderij boeiend en vooral uitdagend maakt. Door beter te produceren dan het gemiddelde van de sector is je overlevingskans een stuk groter. Om dat te bereiken is basiskennis onmisbaar en actuele kennis een vereiste. Deze opleidingen helpt je om deze kennis te verkrijgen en toe te passen binnen een melkveebedrijf.

Doelgeroep

 

De opleidingen zijn bedoeld voor een ieder die in de geitenhouderij werkzaam wilt zijn of een interesse heeft om hier in de toekomst mee aan de slag te gaan.